Eveniment internațional de excepție la Buzău

Evenimentul de cinstire a eroilor care sunt înhumați în Cimitirul Eroilor din Buzău a avut loc în prezența mai multor oficialități, printre care amintim: președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul Culturii George Ivașcu, parlamentari buzoieni, oficiali miltari din țările care au eroi înmormântați la Buzău, primari din județ și reprezentanți ai autorităților locale și județene.

La eveniment au participat și peste 5.000 de copii îmbrăcaţi în tricouri inscripţionate cu logo-ul Buzăului, aceștia primind și steguleţe şi insigne.

Parada militară internaţională a fost deschisă de detaşamentul militarilor din Austria, urmaţi de soldaţii din Bulgaria, Germania, Italia, Republica Moldova şi cei ai Marii Britanii.

După parada militară președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a susținut o declarație de presă în care a felicitat Primăria Buzău și Ministerul Apărării Naționale pentru organizare și pentru reabilitarea cimitirului:

Vreau să felicit Primăria pentru implicare și pentru toate lucrările pe care le-a realizat aici, pentru modul cum arată acest cimitir care este cea mai mare necropolă pentru eroii cunoscuți și necunoscuți din România și unul dintre cele mai mari din Europa. De asemenea felict Ministerul Apărăii pentru modul în care s-a organizat. Chiar dacă plouă în continuare, asta contează mai puțin, ba dimpotrivă,înseamnă belșug. Am venit și plec cu respect, a spus Liviu Dragnea.

După discursul acestuia au luat cuvântul ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Paul Brummell și ambasadorul Turciei, Koray Ertas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.