Colegiul Economic Buzău, participant într-un proiect european coordonat de o şcoală din Germania

La sfârșitul acestui an școlar se va finaliza și primul an al proiectului, finanțat de UE, Erasmus + KA2: ODYSSEY – MIGRATION AND ITS INFLUENCE ON TEENAGERS/2017-1-DE03-KA219-035513_3, ce se derulează în cadrul Colegiului Economic Buzău pe parcursul a doi ani.

A doua întâlnire în cadrul acestui proiect a avut loc în perioada 29.05- 02.06.2018, mobilitate ce s-a desfășurat  în Buzău. La întâlnire s-au prezentat 15 participanți din cele 5 țări implicate: România, Germania, Spania, Portugalia, Grecia, scopul fiind acela al detalierii programului proiectului pentru cel de al doilea an şi evaluarea și monitorizarea activităților din primul an, 2017-2018.

La acest moment, proiectul se regăsește în etapa de evaluare și monitorizare a activităților derulate în anul școlar 2017-2018, subiectul său fiind migrația în trecut și în prezent, dar și influența pe care acest fenomen o exercită asupra adolescenților. Ideea proiectului a pornit de la realitățile din fiecare țară.

Analiza acestui fenomenului migraționist le oferă adolescenților ocazia cunoașterii unor povești ale unor oameni care au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, pentru a oferi familiilor lor o viață mai bună, de cele mai multe ori o viață sigură.

România este reprezentată în acest proiect de Colegiul Economic Buzău în parteneriat cu Gymnasium Neue Oberschule/Braunschweig/Germania, EBI Francisco Ferreira Drummond/Angra do Heroísmo/ Portugalia, IES LUIS SEOANE/Pontevedra/Spania, 3 Gymnasio Kalamatas/Grecia, coordonatorul fiind şcoala din Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.