Buzoieni nu mai donează sânge

Numărul mic de donatori de sânge este resimțit de Centrul de Trabnsfuzii Sanguine Buzău, deși cererea de sânge rămâne constant mare.

Din nefericire, am constatat o scădere destul de mare de la începutul anului a numărului donatorilor care se adresează activității de donare la sediul Centrului. Dacă anul trecut avem o medie de 60 de donatori medie zilnică, anul acesta am scăzut la aproape 40. Este o scădere pentru noi, pentru că cererea de sânge rămâne totuși constant mare și atunci trebuie să găsim soluții să atragem donatorii, a declarat Adriana Crăciun, director Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău.

Pentru a atrage mai mulți donatori, reprezentanții Centrului au ales să meargă ei acasă la donatori.

Pentru că la sediu, se pare că nu-și mai găsesc timp să vină buzoienii, am încercat să găsim soluții. Acestea înseamnă să mergem noi în întâmpinarea dumnealor, la locul de domiciliu unde se pare că avem suficient succes. Sunt deja comunități unde rulăm campaniile mobile de ani de zile și la fiecare luni, ei ne așteaptă. Am reușit chiar să fidelizăm chiar o parte dintre donatori, a adăugat Adriana Crăciun.

Un comentariu la „Buzoieni nu mai donează sânge

  • 19 iunie 2018 la 15:14
    Permalink

    Dupa exodul unei parti din personalul medical in strainatate, apare o altă problemă: lipsa stocurilor de sange…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.