Alertă de pestă porcină

Potrivit reprezentanților DSVSA Buzău, începând cu data de 12 iulie 2018, toate târgurile de animale autorizate au fost închise pe perioadă nedeterminată din cauza epidemiei de pestă porcină care a lovit România în ultimele săptămâni.

Având în vedere evoluţia explozivă şi implicit tendința extinderii pestei porcine africane pe teritoriul României, prin prezenta vă comunicăm faptul că începând cu data prezentei, se suspendă pe o perioadă nedeterminată activitatea în toate târgurile de animale autorizate sanitar veterinar de pe raza teritorială a județului Buzău.

Totodată este interzisă organizarea aglomerărilor de animale de interes zootehnic care au ca scop vânzarea animalelor vii. Orice semn de boală la porci va fi notificată OBLIGATORIU medicului veterinar teritorial.

Descoperirea oricărui cadavru de porc, indiferent de cauza presupusă sau cunoscută a morții va fi URGENT și OBLIGATORIU notificată medicului veterinar teritorial.

Respectarea interdicțiilor dispuse prin prezenta va fi atent monitorizată de echipe mixte de control formate din reprezentanți ai DSVSA Buzău și alte instituții județene cu rol de control și asigurare a liniștii și ordinii publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.