Proiectele CJ Buzău în domeniul sănătății

Printre proiectele Consiliului Județean în domeniul Sănătății se numără, potrivit declarațiilor președintelui instituției, Petre Emanoil Neagu, reabilitarea și dotarea Blocului Operator de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, reabilitarea și extinderea secției UPU și a secției exterioare Dermato-Venerice.

Referitor la primul proiect, șeful CJ Buzău a declarat că a semnat contractual de atribuire a lucrărilor pentru Blocul Operator cu firma Hidro Salt B-92, aceeași care a câștigat și licitația pentru reabilitarea clădirii fostului spital Brătianu, iar valoarea totală a proiectului se ridică la 3,5 milioane de euro, bani care vor fi alocați din bugetul propriu al județului.

Referitor la cel de-al doilea proiect, acesta va fi realizat cu fonduri europene, documentația fiind întocmită la acest moment și se așteaptă depunerea acestuia în vederea finanțării.

 

Președintele CJ Buzău este de părere că o parte din fondurile alocate de instituție vor putea fi recuperate din fondurile europene:

Avem toate șansele să recuperăm câteva milioane de euro din banii investiți de la bugetul propriu. Dacă vom primi acești bani, în mod sigur vor merge tot în sectorul Sănătății, pentru că mai sunt multe de făcut.

Spre exemplu, la spitalul Gârlași trebuie neapărat schimbat gardul, apoi mai trebuie făcute niște lucrări în curte, să le oferim pacienților un mediu mai primitor, mai plăcut.

Cu arhiva Spitalului Județean, avem iar o mare problemă, pentru ca sunt tone de documente care se tot adună și trebuie găsită o soluție pentru păstrarea lor, iar la Pârscov mai vrem să reabilităm o clădire a Centrului de Sănătate, deci vom avea în ce să investim acești bani, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.