Elevii de la Nenițescu au protestat în fața Primăriei

Aproximativ 30 de elevi de la Liceul Tehnologic “Costin Nenițescu” din municipiul Buzău au protestat, astăzi, în fața Primăriei împotriva deciziei municipalității și a IȘJ de mutare a elevilor de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” la fostul liceu de chimie, iar pe cei de la Nenițescu la Liceul de Meserii și Servicii de pe strada Bazalt.

Înarmați cu pancarte, elevii au scandat lozinci sprâna ca astfel să sensibilizeze factorii decidenți să fenunța la mutarea lor. Ei s-au declarat  discriminați și și au afirmat că nu s-a găndit nimeni la ei când a fost luată decizia.

Acest protest nu a avut darul de a-l sensibiliza pe primarul Constantin Toma, care a declarat că decizia a fost luată.

Decizia este luată, învățământul trebuie îmbunătățit la Buzău. Trebuie să investim mulți bani și nu puteam da cu piciorul unei investiții de 5,6 milioane de euro și trebuie neapărat Colegiu Eminescu să își pregătească copii în continuare și am luat decizia să îi mutam la Nenițescu. Am avut mai multe variante, dar cel mai bine se potrivește Nenițescu pentru că, probabil, în anii următori, vor trebui comasate aceste școli. Nenițescu care funcționa cu vreo 2.000 de elevi acum are undeva spre 400. Este inacceptabil. Dincolo la Meserii și Servicii sunt vreo 600, așa că în câte o scoală poți aduna 3-4 licee. Copii sunt incitați că li se fură liceul. Nu e adevărat. Prin rectificare de buget se va face și sala de sport și se vor asigura toate condițiile. Vom vedea programul, vom discuta cu Consiliul Județean pentru programul de transport și, dacă sunt navetiști din localitățile unde asigurăm transport cu Transbus, o vom face și pentru elevi. Trebuie să se înțeleagă că această mutare se face pentru îmbunătățirea educației. Nu fura nimeni nici o școală, dar asta este cea mai bună variantă și se va face această mișcare pentru doi ani de zile, a declarat primarul Constantin Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.