Bani pentru Sănătate

În cadrul ședinței de îndată a Cojnsiliului Județean Buzău, consilierii au aprobat trei proiecte de hotărâri cu caracter urgent.

Unul dintre acestea viza stabilirea venitului membrilor noului Consiliu de Administrație al Companiei de Apă, iar celelalte două făceau referire la promovarea unor proiecte de investiții în infrastructura de sănătate cu fonduri europene, care ar urma să aibă ca beneficiari atât Spitalul Județean de Urgență Buzău, cât și Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

În fapt, este vorba despre reîntoarcerea unor fonduri alocate de Consiliul Județean Buzău în infrastructura de sănătate, care acum se reîntorc la bugetul instituției și pot fi redirecționați.

În ultimii ani s-au făcut investiți în infrastructura medicală și la nivel de Guvern s-a luat o hotărâre de a ne putea recupera aceste investiții din fonduri europene. Noi am făcut documentația cerută de Ministerul Sănătății și azi am intrat în linie dreaptă pentru că trebuia depusă documentația și să dăm titulatura proiectului și cu această ocazie Spitalul Județean de Urgență Buzău și Spitalul Municipal Râmnicu Sărat vor recupera o parte din bani, undeva la 13 milioane de lei. Vom face un parteneriat cu UAT-urile din regiunea noastră de dezvoltare și toți banii din acest proiect vor fi investiți tot în infrastructura medicală, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Oficialul buzoian a subliniat importanța acordării de fonduri substanțiale pentru domeniul sanitar și a declarat că proiectul de reabilitare și dotare a UPU cu fonduri europene întocmit de CJ a fost declarat eligibil, urmând ca într-un termen scurt, de 3 – 4 zile să fie semnat și contractul de finanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.