Armata va muta fondul de carte de la Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu”

Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” se va muta începând din luna septembrie la Galleria Mall, unde va funcționa pe o perioadă de câțiva ani cât sunt preconizate să dureze lucrările la actualul spațiu de pe bulevardul Unirii.

Mutarea fondului de carte în noua locație este un proces anevoios care trebuie făcut treptat și cu mare atenție pentru a nu se produce și alte pagube actualei clădiri și, tocmai de aceea, Consiliul Județean a hotărât ca Armata este cea mai în măsură să realizeze mutarea fondului de carte dintr-un loc în altul.

Se va muta fondul de carte din Biblioteca Județeană. Acest lucru se va face începând cu luna septembrie cu ajutorul Armatei, care are și dotarea și experiența necesara. Au fost discuții, dar nu s-a pus problema cât va costa. Este o activitate complexă care va dura între o lună și 4 luni de zile și care trebuie să se facă controlat pentru a nu se prăbuși clădirea ce va fi detensionată prin scoaterea cărților din interior. Este normal ca acest lucru să coste, dar nu s-a pus problema cât anume ne va lua Armata. Nu s-a discutat acest lucru pentru că nu a fost cazul, a declarat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.