Platforme îngropate și în Dorobanți

Şapte platforme îngropate destinate deșeurilor menajere vor fi amenajate în cartierul Dorobanţi 2. Firma Urbis Serv, al cărei acționar principal este Consiliul Local, a început deja să sape fosele în care acestea vor fi instalate.

Alte 6 astfel de platforme vor mai fi amenajate în municipiu, investițiile fiind  prevăzute în bugetul de investiţii al municipalităţii pentru 2018.  În total în Buzău vor exista 13 rampe moderne de colectare a deseurilor menajere. Una dintre acestea va fi instalată în vecinătatea blocurilor de pe strada Caraiman, în spatele Muzeului Judeţean. Lucrările vor fi efectuate odată cu amenajarea parcării de reşedinţă.

Pentru anul viitor este prevăzut să fie inclusă în bugetul de investiţii amenajarea platformelor de gunoi îngropate în toate cartierele, până când toate rampele din municipiu vor fi modernizate. Modificarea Legii Salubrizării impune noi standarde privind colectarea selectivă a deşeurilor menajere. Prin instalarea rampelor de gunoi îngropate, Municipalitatea îşi va îndeplini în mare măsură sarcina de a contribui la reducerea cantităţilor de gunoi menajer depozitat la groapa de gunoi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.