Trans Bus, operator unic de transport în comun

Începând de mâine, 17 august, autobuzele aparținând societății Trans Bus SA vor circula după un nou plan de transport, aprobat de căre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară. Acest program a fost conceput astfel încât să fie soluționate nevoile de transport ale rezidenților din municipiu, o dată cu ieșirea de pe piață a firmelor private de maxi – taxi. De mâine cei 27 de operatori privați își vor sista activitatea, deoarece municipalitatea nu a mai prelungit licențele de transport.  Transportatorii privaţi sunt nemulțumiți, astfel că au acționat în instanță Primăria, în cadrul proceselor fiind pronunțate sentințe defavorabile acestora.

“A fost o acțiune și o activitate de piraterie permanentă, timp de ani de zile, mai mult sau mai puțin voită, pentru că din 2006, nu s-a mai investit un leu la Trans Bus. Erau doar 30 de autobuze care se învechiseră și care ne ridică și acum probleme. În momentul acesta avem 95 de autobuze și ne vor mai veni circa 20 de autobuze electrice, jumătate pe bani de la Guvern, jumătate pe bani de la Uniunea Europeană”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Potrivit  legislaţiei în vigoare, pe un traseu de transport în comun trebuie să opereze un singur transportator, iar în cazul Buzăului, operatorul oficial de transport urban este societatea care aparține municipalității și anume Trans Bus. În ultima perioada parcul auto al societății s-a mărit considerabil cu autobuze moderne care să confere călătorilor condiții adecvate de transport.

 

 

Un comentariu la „Trans Bus, operator unic de transport în comun

  • 20 august 2018 la 10:24
    Permalink

    Tare sunt curios dacă Trans Bus va face față …

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.