Probe fizice amânate

Astăzi dimineață primul lot de polițiști locali ar fi trebuit să susțină probele fizice la stadionul de atletism din Buzău, însă evaluarea nu a mai avut loc. Motivele care au determinat amânarea acțiunii au fost: din comisia de examinare, formată din profesori de educație fizică, a lipsit un medic de Medicina Muncii, la fața locului nu s-a adus o ambulanță cu echipajul specializat, agenții participanți nu prezentat adeverința de la medicul de familie care să certifice că sunt apți pentru efortul fizic.

Activitatea de evaluare a fost programată pentru toată săptămâna curentă, astfel că, începând de mâine, se încearcă reintrarea în normal.

Polițiștii locali au contestat în instanță legalitatea susținerii acestor probe fizice, organizate potrivit hotărârii de consiliu local susținute consilierul Constantin Ionescu.

Liderul de sindicat al polițiștilor locali buzoieni, Vali Ene, a declarat că organizarea probelor sportive nu este legală:

 „Hotărârea de Consiliu Local nu are avizul Prefecturii. De altfel, noi am și contestat-o în justiție, pe 29 e primul termen. Nu scrie nicăieri în niciun act că o dată angajați polișții locali trebuie să susțină probe fizice, ci doar să efectueze lunar pregătirea fizică. În plus, prin această acțiune se încalcă și hotărârea judecătorească prin care s-a blocat funcționarea Poliției Locale ca structură de sine stătătoare”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.