Reguli stricte pentru vânători, odată cu apariția pestei porcine africane

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au decis, în cadrul Planului de măsuri pentru prevenirea apariţiei unor focare de pestă porcină africană pe teritoriul judeţului Buzău, ca porcii mistreți aflați pe fondurile de vânătoare să fie inventariaţi.

Aceste reguli prevăd, printre altele, ca după orice partidă de vânătoare, medicul veterinar asistent să efectuze examenul clinic şi să preleveze, ambala şi expedia probe pentru laborator.

Responsabilii fondurilor de vânătoare sunt obligați să anunţe în cel mai scurt timp medicul veterinar sau D.S.V.S.A. Buzău depistarea mistreţilor bolnavi, morţi sau răniţi, ca urmare a accidentelor rutiere.

Mai mult, vânătorii sunt direct răspunzători şi sunt obligaţi să prezinte pentru examenul clinic şi pentru prelevarea de probe, toţi mistreţii împuşcaţi şi să păstreze vânatul, în spaţii de păstrare a vânatului, dotate cu instalaţii de refrigerare, până la aflarea rezultatului de laborator.

Aceștia, sub amenințarea aplicării de sancțiuni drastice, le este interzisă abandonarea la întâmplare, în pădure, a resturilor provenite de la animalele vânate, pentru a nu veni în contact cu insectele şi animalele sălbatice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.