6 libanezi prinși la braconaj

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat luni seara pe raza fondului cinegetic Amara, pentru verificarea modului de organizare şi desfăşurare a unor acţiuni de vânătoare.

În urma acestor verificări s-a stabilit că 6 cetățeni libanezi, cu vârste cuprinse între 38 și 64 de ani, însoţiţi de organizatorul partidelor de vânătoare un buzoian de 46 de ani, au recoltat mai mult decât era prevăzut în cele trei autorizații legale.

În cele două autovehicule, în loc să fie găsite trei exemplare din specia „guguştiuc” şi opt exemplare din specia „turturică”, au fost găsite împuşcate, 74 exemplare din specia „turturică”, din care 66 exemplare nu erau înscrise în nici o autorizaţie de vânătoare,valoarea prejudiciului creat fiind 1.782 euro.

În cazul celor 7 participanți la vănătoare s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „braconaj”, faptă prevăzută şi pedepsită de legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic şi „fals în înscrisuri sub semnătură privată” faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

În același timp, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şapte arme de vânătoare, 968 bucăţi cartuşe de vânătoare şi cele 66 exemplare din specia „turturică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.