Debranșare forțată

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a declarat că 38 de blocuri din municipiu vor fi debranșate de la RAM, din cauza numărului foarte mic al beneficiarilor.

Acesta a declarat că țevile care duc la cele 38 de blocuri vor fi tăiate, deoarece în fiecare dintre acesta a mai rămas câte un singur apartament racordat la apă caldă și căldură.

Nu e corect să-i pui pe toți ceilalți să plătească pentru a ajunge apa caldă la un singur proprietar. Inclusiv RAM-ul e de acord cu tăierea țevilor către aceste blocuri. E o pierdere și pentru ei să ducă agentul termic la un singur apartament. Costurile depășesc veniturile, a declarat Constantin Toma.

Totodată, primarul a spus că se gândește la o modalitate prin care cei debtranșați forțat să beneficieze de ajutor din partea municipalității:

Dacă se va constata că sunt persoane fără venituri ori cu venituri foarte mici, studiem posibilitatea de a le acorda din banii primăriei subvenții pentru a-și achiziționa centrale de apartament. Nu poți lăsa doi bătrânei care au poate 5 milioane de lei vechi pe lună fără căldură. E inuman. Dar, chiar dacă vom debranșa blocul, nu le vom da niciun leu celor care ar avea posibilități de a-și cumpăra centrală. Sunt unii care au două mașini în parcare, dar care cer subvenție de la primărie la plata căldurii, a adăugat Constantin Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.