Buzău – Excursie pentru 3 buzoieni la Alba Iulia de Ziua Marii Uniri

Reprezentanții Muzeului Județean a oferit o excursie gratuită pentru trei buzoieni pentru a participa, de Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie, la festivitatea organizată în Alba Iulia, care vor realiza cele mai bune lucrări pe tema Unirii de la 1918: 1. Mari personalităţi ale Unirii din anul 1918; 2. Campaniile militare ale Armatei Române în Primul Război Mondial; 3. Acţiunile diplomatice ale clasei politice româneşti în slujba Marii Uniri din anul 1918; 4. Monarhia şi Marea Unire de la 1918.

„Faptul că suntem în Anul Centenar şi toate acţiunile muzeului nostru s-au desfăşurat sub egida acestui eveniment de mare importanţă naţională, ne-a determinat să accentuăm latura cultural-educativă dedicată Marii Uniri de la 1918. Marcarea Centenarului Marii Uniri este datoria tuturor românilor. În contextul organizării unor multiple activităţi la nivel naţional dedicate acestui moment, ce includ expoziţii, reuniuni ştiinţifice, evenimente artistice organizate de instituţiile de artă şi cultură, se vor organiza şi unele activităţi tematice, cu impact local sau regional. Muzeul Judeţean Buzău, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău şi Clubul Rotary Buzău, sub egida Consiliului Judeţean Buzău, propune o astfel de activitate având un dublu scop final: a) Aprofundarea de către generaţia centenară a istoriei Marii Uniri de la 1918 la un nivel mult peste ceea ce, din păcate, cuprinde programa şcolară; b) Participarea gratuită a unor elevi buzoieni din ciclul liceal la un moment unic în viaţă, şi anume la acti­vităţile organizate de către autorităţi la Alba Iulia, în data de 1 Decembrie 2018”, se arată în comunicatul transmis de Muzeul Judeţean.

Costurile legate de excursie vor fi suportate de Rotary Club Buzău; menţiunile 1, 2 şi 3 vor primi premii în cărţi de la organizatori şi acces gratuit la colecţiile de bază ale Muzeului Judeţean Buzău şi colecţiile externe, pe toată perioada lunii Decembrie 2018.

Regulamentul de participare şi temele propuse se găsesc pe site-ul Muzeului Judeţean Buzău.

<http://muzeubuzau.ro/files/ConcursIstoriaUnirii1918/RegulamentConcursIstoriaUnirii1918.pdf>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.