Controverse în legătură cu numărul de posturi din Educație

Ordinul ministrului Educației prin care multe posturi din Educație urmau să fie reduse în în toată țara este unul foarte controversat.

La presiunile exercitate de sindicaliști, guvernul Dăncilă a promis suplimentarea de posturi în 11 judeţe, plus municipiul Bucureşti, adică un număr total de 1.336 de posturi.

Cu toate acestea, în data de 10 octombrie, Ministerul Educaţiei a publicat lista cu numărul maxim de posturi din învăţământul preuniversitar finanţate de la Buget, Buzăul beneficiind de finanțare pentru 6.415 posturi în anul şcolar 2018-2019, dintre care 409 sunt posturi din învăţământul special şi din Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Buzău.

Potrivit liderului SIP Buzău, Ion Dobre, acest număr este mai mic cu 100 de posturi față de anul școlar precedent, locurile care nu erau ocupate la această dată.

Acesta a incriminat Inspectoratul Școlar Județean Buzău de complicitate, de faptul că a acceptat prea ușor această măsură a Ministerului Educației, sindicatele nefiind chemate să-și exprime opinia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.