Pregătiri pentru înființarea Băncii Naționale de Gene la Buzău

Primăria Buzău a demarat primele lucrări pentru înființarea Băncii Naționale de Gene la Buzău, prin mutarea din Parcul Crâng a sediului societății Urbis Serv pe Bulevardul Nicolae Bălcescu și în alte două spații care au fost centrale termice, în fostul sediu al DSP.

„Va fi o mândrie pentru Buzău să găzduiască așa ceva. Aici se vor depozita și conserva semințele tuturor plantelor din România. Va fi un obiectiv științific de importanță națională, dar și un viitor obiectiv turistic. Vă dați seama, când va fi gata, mii de copii și nu numai, din toată țara, vor veni la Buzău să vadă cum e conservat acest tezaur verde al României. Prin fondarea Băncii de Gene de la Buzău, ne apropiem un alt obiectiv important pentru oraș, înființarea la Buzău a unei secții a Facultății de Horticultură de la București”, a declarat Constantin Toma.

Totodată, acesta a adăugat că terenul de 1,2 hectare dela Urbis l-a cedat gratuit Ministerului Agriculturii pentru a demara investiția de înființare a Băncii Naționale de Gene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.