Reprezentanții Consiliului Județean, vizită în Spania

În perioada 17 – 20 octombrie 2018, o delegație formată din președinte, vicepreședinți și consilieri județeni și însoțită de consulul general al României la Bilbao, Marian Popescu, a efectuat o vizită de lucru în Spania, în Provincia Bizkaya și în Comunitatea Autonomă La Rioja.

Delegația buzoiană s-a întâlnit, într-o primă etapă, cu oficiali ai guvernului Provinciei Bizkaya, Ibone Bengoetxea, vicepreședintele Guvernului Regional, cu atribuții pe linia administrației publice și relațiilor internaționale, în cadrul întâlnirii, autoritățile spaniole făcând o prezentare istorică, turistică și economică a Țării Bascilor, accentul fiind pus pe principalele linii de dezvoltare pentru următorii 10 ani, precum și posibilitățile de colaborare în domeniile de interes comun.

Următoarea întâlnire a fost cu președintele Guvernului Comunității Autonome La Rioja – Jose Ignacio Ceniceros Gonzales, care a subliniat importanța relației instituționale existente între Județul Buzău și Comunitatea Autonomă La Rioja.

În urma acestei întâlniri, am pus bazele unei colaborări concrete între Județul Buzău și Comunitatea Autonomă La Rioja în domeniul agricol. Având în vedere că Județul Buzău și Comunitatea Autonomă din La Rioja sunt regiuni cu potențial viticol însemnat, vom sprijini colaborarea între Stațiunea de cercetare și dezvoltare pentru viticultură și vinificație Pietroasa și Institutul de științe ale vinului și viței de vie din La Rioja. În luna decembrie, o delegație a Institutului riojan se va deplasa în Județul Buzău, având ca scop transferul de cunoștințe în domeniul cercetării și inovării, dar și dezvoltarea relațiilor comerciale. De asemenea, ne-am propus să realizăm proiecte și în domeniul tineretului și sportului, dar și în turism. Mulțumesc autorităților spaniole și Consulatului General al României la Bilbao pentru că au făcut posibilă organizarea acestei ședințe comune, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Reprezentanții Consiliului Județean Buzău au avut întâlniri cu președintele Parlamentului din La Rioja, Ana Lourdes Gonzales și cu delegatul Guvernului din Comunitatea Autonomă La Rioja, Jose Ignacio Perez Saenz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.