Bacău – “Bacăul în anii Primului Război Mondial. 100 de ani de România”

Liliana Adochiței a lansat zilele acestea volumul “Bacăul în anii Primului Război Mondial. 100 de ani de România”, ediție publicată cu ajutorul Consiliului Județean Bacău.

Evenimentul a avut loc la Muzeul Răzeșilor Găzari de pe Valea Tazlăului Sărat, din satul Prăjești, comuna Măgirești, la el participând autorități județene și locale din Măgirești, Moinești, Târgu Ocna, Poduri, Slănic Moldova, Zemeș, Dărmănești, Dofteana, reprezentanți ai Asociației pentru Dezvoltarea Turismului Montpesa, membrii ai Fundației culturale Urmașii Răzeșilor Găzari de pe Valea Tazlăului Sărat, reprezentanți ai Cultului Eroilor Măgirești „Regina Maria”, elevi, iubitori de istorie șo localnici.

Invitați speciali au fost prof. univ. dr. Cătălin Turliuc, dar și prof. univ. dr. Constantin Parascan, care, cu această ocazie a lansat cartea „Bojdeuca Ion Creangă din Țicău-Iași la Centenar”.

Evenimentul deschide seria manifestărilor dedicate Centenarului, volumul «Bacăul în anii Primului Război Mondial. 100 de ani de România» urmând să mai fie lansat, pe 24 octombrie, la Muzeul de Istorie «Iulian Antonescu» din Bacău, în data de 30 octombrie, la Palatul Administrativ Bacău, pe 31 octombrie, la Școala Gimnazială «Miron Costin» Bacău, pe 28 noiembrie, la Colegiul Național Pedagogic «Ștefan cel Mare» Bacău. Prima lansare a fost în comuna Măgirești, pentru că am vrut să fiu acasă, a declarat prof. dr. Liliana Adochiței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.