Toma îi cere demisia lui Neagu

După o perioadă în care tensiunile păreau a fi stinse, un nou scandal izbucneşte între primarul Constantin Toma şi preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu. Tot de la Compania de Apă porneşte, de această dată de la calitatea serviciului furnizat în mai multe comune. “M-am săturat. Mă voi retrage din funcţia de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară”, a anunţat Neagu.

“Abia aşteptam. Trebuia să îşi dea demisia de la început, inclusiv din funcţia de preşedinte de la Consiliul Judeţean”, a reacţionat Toma.

Noul scandal a pornit de la o informare făcută de primarul Constantin Toma către primarii din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, prin care edilul-şef avertiza că populaţia din mai multe comune buzoiene ar primi apă otrăvită de la Compania de Apă, bazându-se pe rapoarte ale D.S.P., potrivit cărora unii parametri de calitate sunt depăşiţi. În şedinţa de azi, preşedintele ADI, Petre Emanoil Neagu, a solicitat un răspuns din partea managerului Companiei de Apă.

După explicaţiile date de responsabilul de la Compania de Apă, şeful Consiliului Judeţean a avertizat că prin informarea făcută de edilul-şef Constantin Toma s-a indus panica în rândul populaţiei mai multor localităţi.

Şeful Palatului Comunal a absentat de la şedinţa de ieri, fiind într-o deplasare la Timişoara. După ce a aflat că în şedinţa ADI nu i s-a dat dreptate, primarul Constantin Toma a răbufnit.

Anticipând o nouă reacţie vehementă din partea edilului-şef de Buzău, Petre Emanoil Neagu i-a informat pe primari că se va retrage din funcţia de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, din cauza tensiunilor interminabile.

Și după şedinţă şi-a motivat gestul, nu înainte de a ironiza, din nou, informarea făcută către primari cu privire la calitatea apei din mai multe comune.

“Ar fi trebuit să se retragă de mai mult timp”, susţine primarul Toma, care a avansat şi ideea că Petre Emanoil Neagu ar trebui să îşi dea demisia şi din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Potrivit unei informări din partea Companiei de Apă, la Murgeşti, Pogoanele, Padina, Puieşti, Vipereşti şi Ciuta, apa furnizată are parametri de calitate depăşiţi la amoniu, fier, cloruri, bor, azotaţi şi azotiţi, dar încă se distibuie către populaţie, cu derogare din partea Direcţiei de Sănătate Publică.

De la 1 ianuarie, o directivă europeană va obliga operatorul regional să scadă 30% din facturile emise către consumatorii din aceste localităţi. Responsabilii Companiei de Apă susţin că se vor face investiţii pentru ameliorarea calităţii apei din zonele afectate.

sursa: campusbuzau.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.