Primăria a câștigat procesul cu patronul de biciclete de agrement din Parcul Crâng

Potrivit unei decizii dictate de Curtea de Apel Ploieşti, începând de astăzi în Parcul Crâng se interzice plimbarea cu bicicletele de 4 persoane, ce se închiriau de la Obelisc. Iniţial, Primăria a luat această decizie, a notificat agentul comercial, acesta a contestat în instanţă, iar în final, pe 12 octombrie, Curtea de Apel Ploieşti a dat câştig de cauză municipalităţii buzoiene.

După ce mai mulţi buzoieni au sesizat Primăria cu privire la disconfortul creat de bicicletele de 4 persoane, închiriate de la Obesc, municipalitatea a decis interzicerea acestora în cel mai mare parc din Buzău. Nemulţumit, agentul comercial a contestat în instanţă decizia primăriei şi, la o primă decizie, a şi avut câştig de cauză.

“Admite cererea formulată de reclamanta PFA DUMITRU RAMONA – în contradictoriu cu pârâtul MUNICIPIUL BUZĂU – PRIN PRIMAR aşa cum a fost precizată. Constată că actul administrativ reprezentat de notificarea nr. 11728/18.04.2018, emisă de pârâtul Primarul Municipiului Buzău, are acelaşi conţinut cu notificarea nr.12381-2/10.05.2017, emisă de pârâtul Primarul Municipiului Buzău şi suspendată de Tribunalul Buzău prin sentinţa nr. 566/24.05.2017, pronunţată în dosarul nr. 1863/114/2017. Constată suspendarea de drept a actului administrativ reprezentat de notificarea nr. 11728/18.04.2018, emisă de pârâtul Primarul Municipiului Buzău. Obligă pârâtul la plata sumei de 570 lei cheltuieli de judecată către reclamantă, din care 70 lei taxă judiciară de timbru şi 500 lei onorariu avocaţi, aşa cum a fost redus de instanţă. Executorie de drept. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând să fie depusă la Tribunalul Buzău”, se arăta în soluţia pe scurt dictată de judecătorii buzoieni în data de 10 mai 2018.

Ulterior, Primăria Buzău a făcut recurs, iar în data de 12 septembrie Curtea de Apel Ploieşti a pronunţat o decizie definitivă în favoarea Municipalităţii.

“Admite recursul. Casează sentinţa recurată şi rejudecând pe fond: respinge cererea de constatare a suspendării de drept a actului administrativ contestat de reclamant. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.09.2018”, se arăta în soluţia pe scurt dictată de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti.

În aceste condiţii, începând de astăzi, din Parcul Crâng vor dispărea bicicletele de agrement.

Bicicletele pe 4 roţi, de agrement, au apărut în ultimii ani, în Parcul Crâng. Municipalitatea a încercat de mai multe ori să rezilieze contractul cu buzoianul cunoscut sub numele de Suraj, însă de fiecare dată au fost întâmpinate probleme. Decizia Curţii de Apel Ploieşti urmează a fi pusă în aplicare de poliţiştii locali.

Sursa: campusbuzau.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.