Vrancea – Ministerul Culturii finanțează un proiect dedicat Centenarului

Vineri, la Consiliul Județean Vrancea va avea loc rectificarea bugetului Consiliului Județean și al Muzeului Vrancei, acțiune necesară finanțării unui proiect dedicat Centenarului Marii Uniri.

Rectificarea survine ca urmare a alocării sumei de un milion de lei de către Ministerul Culturii și Identității Naționale pentru finanțarea proiectului denumit „Momente artistice și evocatoare dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918”.

Ministerul Culturii și Identității Naționale a notificat Consiliul Județean Vrancea, în data de 18.09.2018, cu privire la  aprobarea proiectului depus de Consiliul Județean Vrancea, spre finanțare, sub numele „Momente artistice și evocatoare dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918”- pentru care a fost alocată suma de 1.000.000 lei. Ca urmare, propunem atât suplimentarea veniturilor, reprezentând „Subvenții primite de la bugetul de stat pentru programe de interes național”, cât și suplimentarea  cheltuielilor la capitolul 54.02 ”Alte servicii publice generale” cu suma de 1.000.000 lei. Lista acțiunilor de interes județean finanțate de Consiliul Județean Vrancea propunem să fie modificată în mod corespunzător cu poziția „Momente artistice și evocatoare dedicate Centenarului Marii Uniri  de la 1918”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

Totodată, Muzeul Vrancei a solicitat suplimentarea alocațiilor bugetare pe anul 2018 cu suma de 160.000 lei în vederea organizării manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.