Bacău – Simpozionul „Zone Strategice de Creaţie” Centenar

La Galeriile „Frunzetti” a avut loc vernisajul unei interesante expoziţii, cu lucrări ale artiştilor plastici participanţi la Simpozionul „Zone Strategice de Creaţie” Centenar, proiect al Asociaţiei Culturale „Zaharia’Art” Bacău, care s-a desfăşurat la Bogdana, în apropierea Mănăstirii Bogdana.

Scopul proiectului, derulat cu sprijinul Consiliului Judeţean, a fost de revitalizare a artelor viziale şi dialogul intercultural, participanţii luând contact cu mărturiile trecutului istoric, dar şi cu obiectivele turistice din împrejurimi.

Pe simeze, publicul prezent a luat contact cu creaţiile participanţilor la simpozion: Sâmburic Elena, Bianca Rotaru, Luminiţa Radu, Vasile Crăiţă Mândră, Marius Crăiţă Mândră, Ion Mihalache, Viorel Cojan, Bogdan Antochi, Maria Vlad, Aliona Sâmburic, Marius Gheorghiu, Geanina Ivu, Violeta Savu – poet, care a citit un fragment de proza lirică, în memoria artistei Viorica Zaharia.

Artişti consacraţi, membri UAP din România, Bacău şi Iaşi, cu personalităţi şi moduri de abordare diferit, au oferit, prin cele 55 de lucrări expuse, un spectacol de culoare şi formă.

În memoria regretatei artiste Viorica Zaharia au fost expuse cinci lucrări de artă create în timpul vieţii.

Geanina Ivu (coordonator proiect) şi Vasile Crăiţă Mândră au împărtăşit publicului din experienţa lor la simpozionul de la Bogdana, apreciind că astfel de evenimente au darul de a stimula creaţia artistică, dialogul pe diferite teme ale artei plastice contemporane, Bogdana fiind un loc plin de istorie şi spiritualitate, peisajele şi oamenii fiind subiecte extraordinare pentru un artist.

Sursa: desteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.