Vrancea – Probleme la Monumentul Unirii

În ședința Consiliul Local Municipal Focșani din 1 noiembrie, primarul Cristi Misăilă a prezentat motivele pentru care au fost stopate lucrările de reabilitare a Monumentului Unirii, dar și necesitatea alocării unei sume suplimentare pentru această investiție.

După decopertarea plăcilor de granit s-au descoperit diferite vicii ascunse la acest monument. Vârful este montat excentric față de suportul de beton. Cu alte cuvinte, s-a constatat că există o înclinare a vârfului cu 17 până la 20 de centimetri față de axul monumentului, ceea ce a impus o sistare a lucrărilor și obținerea unui aviz de la singurul proiectant-inginer de rezistență, specializat pe monumentele istorice din România. Și a trebuit să așteptăm această soluție tehnică”, a declarat primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă.

Cu acest prilej, societății care excută lucrările la acest obiectiv dedicsat Centenarului Marii Uniri i-a fost alocată, suplimentar, suma de 130.000 de lei, pe lângă cei 376.000 de lei, alocați inițial.

Lucrările suplimentare care vor fi efectuate constau în montarea unor plase sudate pentru consolidarea obeliscului, cămăşuire cu mortar de ciment, refacerea centurii din beton lipsă şi curăţarea plăcilor de granit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.