Vrancea – Manifestări speciale de 1 Decembrie în Piața Unirii

Marian Oprișan, președintele Consiliul Județean Vrancea a anunțat că instituția pe care o reprezintă, în parteneriat cu Guvernul României, va organiza un eveniment special dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Consiliul Județean a realizat proiectul manifestărilor, iar Ministerul Culturii a alocat pentru acest eveniment un milion de lei, prin Departamentul Centenar.

Denumit „Momente artistice și evocatoare dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918”, programul se va constitui într-un triplex, care vor începe cu Mica Unire de la Focșani, ulterior programul va continua cu manifestările de la București și cu evenimentele care vor avea loc la Alba Iulia.

În municipiul Focșani, în județul Vrancea, la 1 Decembrie, anul când sărbătorim Centenarul Unirea și făuririi statului național unitar român, noi, Consiliul Județean în colaborare cu Guvernul României am luat decizia și am primit toată înțelegerea pentru ca în România să se desfășoare un triplex. Nu putem vorbi de 1 Decembrie 1918 fără să vorbim despre 24 Ianuarie 1859, fără să vorbim de Primul Război Mondial și cei 330 mii de români care și-au jertfit viața pentru reîntregirea neamului românesc. Eu îmi doresc acest lucru iar majoritatea Consiliului Județean, cu sau fără votul dumneavoastră, va fi de acord ca să cinstim așa cum trebuie și așa cum merită toți cei care și-au jertfit viața pentru ca noi, astăzi, să putem discuta liberi în această sală, ca și copiii noștri să trăiască liberi, să învețe, să meargă la școală, ca toți cetățenii să își desfășoare viața într-o țară liberă și demnă, așa cum este România astăzi. Cu toate perspectivele ei de dezvoltare și prosperitate ulterioară pentru că la un moment dat va trebui și noi să recuperăm handicapul pe care l-am avut din cauza celor 50 de ani de comunism pe care România a trebuit să îi suporte din cauza tancurilor sovietice, a declarat președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.