Vrancea – Continuă proiectul „Parcul Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria“

Proiectul „Parcul Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria“ va fi continuat de Consiliul Județean Vrancea, obiectivul fiind acela de a avea 330 de mii de puieți de stejari viabili, câte unul pentru fiecare soldat care a murit în Primul Război Mondial.

Anunțul a fost făcut de președintele Marian Oprișan, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea, care a avut loc în data de 2 noiembrie.

Oprișan a declarat că deși condițiile meteo din primăvara acestui an nu au fost cele mai bune, ceea ce a dus la pierderea unei părți importante din puieții plantați, programul de plantare va continua și vor fi replantate și zonele pe care puieții de stejari s-au uscat.

Cea de-a treia campanie de plantare a stejarilor în memoria ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial, va avea loc luna aceasta.

„Ne așteptăm și de această dată la o mobilizare extraordinară din partea românilor, cărora le mulțumim pentru solidaritatea și patriotismul de care dau dovadă. (…) Campania „Stejarii României – 100 de ani de istorie şi demnitate” este cel mai bun exemplu că românii sunt uniți și că împreună pot realiza lucruri mărețe, sunt mândru că Parcul Memoriei Naționale ia ființă în județul Vrancea. Nu va fi doar o pădure în care noi și generațiile viitoare, copiii noștri și nepoții noștri vor veni pentru relaxare și promenadă, va fi un loc în care se va scrie o imensă lecție de istorie pe care trebuie să o transmitem din generație în generație. După Centenarul din România va rămâne Parcul Memoriei Naționale”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.