Buzău – Trei zile culturale dedicate Centenarului

În perioada 5 – 7 noiembrie 2018, la sala Maximilian din Buzău se va desfășura un eveniment cultural dedicat Centenarului Marii Uniri.

Activitatea este susținută de Primăria Buzău, în parteneriat cu Teatrul Naţional Mihai Eminescu din Chişinău, prima  ediție desfășurându-se sub denumirea de Festivalul Teatrului Românesc ”Chişinău pentru Buzău”.

Astăzi vom avea un eveniment cu totul și cu totul deosebit, pe acesastă linie dacă vreți deschis acum 100 de ani și de buzoianul nostru Alexandru Marghiloman – 27 martie 1918 – și avem o ocazie extraordinară. Avem o săptămână deosebită cu un centru cultural românesc prin excelență din Chișinău – Teatrul Național ,,Mihai Eminescu”. La propunerea domnului ministru de atunci, senator de astăzi Lucian Romașcanu, am avut această întâlnire cu domnul Petru Hadârcă, directorul general al Teatrului Naţional din Chişinău, l-am vizitat acasă, m-a primit chiar la teatru și era foarte entuziasmat de acest proiect, ca și mine de altfel. Iată că ne întâlnim aici, pentru 3 zile, pentru un titlu extraordinar, care să sperăm sub titlul ,,Chișinău pentru Buzău” ca aceasta să fie prima ediție și să creăm o tradiție, aducând Teatrul Național Mihai Eminescu din Chişinău  în fiecare an, la Buzău. Iar un lucru deosebit…s-a redeschis această sală și acesta este un lucru extraordinar, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

În cadrul festivalului se vor juca următoarele piese de teatru: „Steaua fără nume”, „Balamucul Vesel” şi „În ochii tăi fermecători”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.