Suspiciune de pestă procină africană, la Beceni

O nouă alertă privind posibila apariţie a unui focar de pestă porcină africană în judeţul Buzău. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare au fost sesizaţi cu privire la un posibil caz într-o gospodărie din Beceni. Aici, într-o jumătate de zi, au murit doi porci adulţi şi trei pui, alţi doi fiind găsiţi în agonie de către medicii veterinari.

Un localnic din Cărpiniştea, sat aparţinând comunei Beceni, a anunţat medicul veterinar că a găsit în gospodărie cinci porci morţi, doi adulţi şi trei sugari. A fost anunţată DSVSA Buzău, care a deplasat în zonă o echipă pentru a preleva probe de la animalele moarte. Alţi doi purcei de lapte aflaţi în stare de agonie au fost eutanasiaţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cozma.

Potrivit sursei citate, probele au fost trimise Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, iar autorităţile sanitar-veterinare aşteaptă acum rezultatele. În judeţul Buzău au fost depistate în ultimele două luni cinci focare de pestă porcină africană la Pănătău, Lunca-Pătârlagele, Puieşti şi două în satul Amara.

sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.