Vrancea – Centenarul Unirii Bucovinei cu România, aniversat la Odobești

Luni, 12 noiembrie 2018, Casa de Cultură din Odobești organizează evenimentul dedicat Centenarului Unirii Bucivinei cu România, care face parte din proiectul „Centenarul Unirii în Odobeștii Vrancei”.

Acțiunea a fost demarată în luna ianuarie a acestui an și lună de lună, în acdrul activităților desfășurate, au fost evocate personalități și momente care au contribuit și condus la unificarea teritoriilor românești.

La evenimentul din 12 noiembrie va fi celebrată Unirea Bucovinei cu Regatul României (1918-2018), care a avut loc pe 28 noiembrie 1918, ocazie cu care va fi lansat volumul „Clerul ortodox bucovinean şi Marea Unire din 1918”, o cercetare exhaustivă realizată de istoricul Alexandrina Cuțui de la Complexul Muzeal Bucovina din Suceava și publicată de prestigioasa Editură Militară din București în acest an.

Manifestarea se va desfășura în parteneriat cu Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” și Liceul Tehnologic din Odobești și va avea loc la ora 12:00, la Sala de lectură a Bibliotecii Publice din strada Libertății nr. 124.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.