Obiectiv Trans Bus: Cel puțin 30% dintre autobuzele din actuala flotă vor fi înlocuite cu altele noi

Societatea Trans Bus este în continuă dezvoltare. În condițiile în care de la jumătatea lunii august, după retragerea de pe traseele din oraș a microbuzelor, a devenit unic operator de transport în comun din municipiu și având în vedere că din 2019, Trans Bus va avea aceeași calitate și pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Buzău-Mărăcineni”, societatea își propune să înnoiască flota. Mai exact, conducerea Trans Bus are ca obiectiv înlocuirea a cel puțin 30% dintre autobuzele pe care le deține.

,,Ne propunem și ca obiectiv înlocuirea a cel puțin 30% din autobuze, din flotă, în special BMC-urile, pentru că sunt probleme cauzate de vechime, uzură și de calitatea autobuzului ca marcă. (…)  Autobuzele electrice, atunci când vor veni, vor fi folosite doar pe Buzău. Cu autobuzele din oraș care vor fi înlocuite de cele electrice, o să încercăm să ne extidem în continuare în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară. În planul de investiții o să avem în vedere și autobuze noi pentru înnoirea parcului autocare se va face practic în două etape: o dată cu autobuzele electrice și o dată cu autobuzele – să vedem acum pe ce o să mergem, că vor fi Euro 6, sau hibrid sau CNG, rămâne să analizăm. Oricum, vom înnoi flota Trans Bus”, a declarat în exclusivitate pentru Buzăumedia, directorul societății, Gică Toader.

Pe de altă parte, spre sfârșitul anului 2019 – începutul anului 2020 vor fi achiziționate aproximativ 20 de autobuze electrice, care vor fi cumpărate pe de o parte, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, iar pe de altă parte, prin Programul Operațional Regional 2014–2020. ,,Vom avea aproximativ 20 de autobuze electrice, o parte din ele – 9 la număr-, vor fi achiziționate prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care în parteneriat cu primăriile a organizat această licitație și vom primi 9 autobuze electrice, iar celelalte autobuze vor fi achitate cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Deci, vom avea 9 prin Ministerul Dezvoltării și 10 prin Programul Operațional Regional”, a adăugat Gică Toader.

Până atunci, societatea va achiziţiona, câte de curând, încă 15 autobuze second-hand, pe care le va folosi imediat după ce Trans Bus se va extinde către alte comune limitrofe ale Buzăului. Astfel, parcul auto al societății Trans Bus va fi format din 110 mașini.

Sursa: buzaumedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.