Vrancea – Documentar despre mărturie despre rolul Reginei Maria în timpul Primului Război Mondial, eveniment dedicat Centenarului

Vineri, 23 noiembrie 2018, Asociația pentru Dialog Intercultural vă invită, la ora 13:30, la Mausoleul Mărășești, pentru vizionarea filmului “Inima Nomadă a Marii Uniri”, un documentar mărturie despre rolul Reginei Maria în timpul Primului Război Mondial.

Pelicula, realizată sub îndrumarea Taniei Nicolau (realizator) și a lui Silviu Gherman (producător) este rezultatul proiectului “Inima Nomadă a Marii Unirii”, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul aniversării Centenarului Marii Uniri.

Proiecția filmului va fi urmată de dezbaterea cu tema “Rolul femeilor în primul Război Mondial”.

Filmul documentar “Inima Nomadă a Marii Uniri” va avea, timp de o lună, proiecții în toată țara, însoțite de dezbateri, conferințe și mese rotunde despre istoria românilor. De asemenea, pe 24 noiembrie, documentarul va ajunge la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Republica Moldova, urmând ca ultima proiecție să fie la Curtea de Argeș de 1 Decembrie.

În data de 27 noiembrie, “Inima Nomadă a Marii Uniri” va participa la cea de-a treia ediție a Galei UNESCO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.