Vrancea – Centenarul Marii Uniri, sărbătorit la Panciu

Primarul Iulian Nica a adresat o invitație locuitorilor din Panciu la manifestările dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri și Zilei Naționale a României, care vor fi organizate sâmbătă, 1 decembrie 2018, începând cu ora 09:30.

„Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, la aniversarea Centenarului Marii Uniri, Primăria Orașului Panciu omagiază personalitățile și eroii care au contribuit la înfăptuirea idealului național. Vă aștept, cu mic, cu mare, atât la ceremonialul religios-mililar, de la Monumentul Eroilor, cât și la spectacolul artistic de la Casa de Cultură «Mihai Eminescu», unde ne vom reîntâlni atât cu tinerele noastre talente locale, cât și cu interpreți consacrați ai folclorului autohton“, a declarat primarul Iulian Nica.

Programul activităților:

– Ora 9.30 – Ceremonial religios-militar de comemorare a eroilor Războiului de Reîntregire Națională și a artizanilor Marii Uniri din 1918.

Locul desfășurării: Monumentul Eroilor – Centrul Orașului Panciu.

Programul include:

  • Parada Muzicii Militare a Garnizoanei Focșani pe traseul: Casa de Cultură Mihai Eminescu – Bdul. Independenței – Str. Nicolae Titulescu – Monumentul Eroilor;
  • Te Deum în memoria eroilor care s-au jertfit pentru unitate națională;
  • Alocuțiunile oficialităților locale, județene și ale invitaților;
  • Ceremonialul depunerii coroanelor de flori;
  • Recital de cântece patriotice susținut de Muzica Militară a Garnizoanei Focșani;
  • Retragerea Muzicii Militare a Garnizoanei Focșani și a invitaților, pe traseul Monumentul Eroilor – Str. Nicolae Titulescu – Bdul. Independenței – Parcul Casei de Cultură Mihai Eminescu.
  • Ora 11.00 – Spectacol artistic, susținut de tinere talente locale și de interpreți consacrați ai folclorului românesc: Maria Murgoci și Ansamblul Folcloric Profesionist Țara Vrancei, Mihaela Gurău, Florin Vasilică și Grupul Teleormanul.

Locul desfășurării: Casa de Cultură Mihai Eminescu Panciu – Bdul. Independenței nr. 10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.