Galați – Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri

Peste 3.000 de persoane au paertiicpat sâmbătă, 1 decembrie, la evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României și Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

După ceremonialul religios oficiat la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea, autorităţile locale – Prefectura, Primăria, Consiliul Judeţean -, Garnizoana Galaţi şi Asociaţia Veteranilor de Război, au depus coroane de flori, fiecare reprezentant păstrând un moment de reculegere în memoria celor care şi-au sacrificat viaţa pe câmpul de luptă.

Punctul culminant al zilei l-a reprezentant parada militară de la Potcoava de Aur, înaintea căreia a avut loc un scurt moment artistic susţinut de dansatorii şi interpreţii Centrului Cultural Dunărea de Jos şi de artiştii Teatrului Muzical Nae Leonard.

A urmat prezentarea tehnicii de luptă din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată Sf. Andrei, urmat de reprezentanţi ai Jandarmeriei Galaţi, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ISU şi Poliţiei Locale.

Aplaudaţi de public au fost şi cele două plutoane din Republica Moldova, care au participat la paradă –  un pluton aparţinând Inspectoratului de Poliţie Cahul din Republica Moldova şi un pluton de carabienieri din cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri a Ministerului Afacerilor Interne a Republicii Moldova.

Sărbătoarea a continuat, seara, cu tradiţionala retragere cu torţe, pe strada Brăilei, pe segmentul cuprins între strada Cloșca şi strada Regiment 11 Siret (17:00-17:30) şi cu un spectacol de muzică populară, (18:00), pe scena de la Elice, la care au participat Verona Adams, Gabriela Comăneci, Mihaela Gurău şi Margareta Clipa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.