Buzău – Mii de buzoieni au asistat la parada militară de Centenar

Câteva mii de buzoieni au asistat, sâmbătă dimineaţă, la festivităţile dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României. Pentru prima dată, manifestaţia a avut loc pe Calea Eroilor, în faţa Cimitirului Eroilor, şi nu pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

La paradă au participat peste 660 de militari şi 64 de mijloace tehnice din dotarea unităţilor din garnizoană. Activităţile au început cu un Te Deum, urmat de discursurile invitaţilor şi de ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori.

În tribuna rezervată oficialităţilor au luat loc preşedintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, prefectul Carmen Ichim, senatori şi deputaţi buzoieni.

Centenarul României a fost marcat şi prin prezenţa la eveniment a invitaţilor de peste Prut, o delegaţie condusă de preşedintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean şi preşedintele Consiliului Raional Dubăsari, Grigore Policinschi.

Buzoienii prezenţi în public au primit din partea preşedintelui Consiliului Judeţean baloane, steaguri şi fulare tricolore. Momentul cel mai aşteptat de toţi a fost parada militară de la final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.