Stâncile care blochează drumul spre mănăstirea Găvanu, distruse prin explozie controlată

Echipaje de la Unitatea Specială de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă de la Ciolpani şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău se pregătesc să distrugă prin explozie controlată pregătesc explozia controlată mai multe stânci ce blochează drumul forestier ce leagă satul Plavăţu, comuna Mânzăleşti de Mănăstirea Găvanu.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a solicitat sprijin în vederea deblocării drumului forestier care face legătura între satul Plavăţu şi Mânăstirea Găvanu.

Astfel, începând de luni, Unitatea Specială de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă din Ciolpani, în cooperare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, va demara activităţile specifice pentru explozia controlată a unor stânci ce blochează drumul forestier.

Echipajele pirotehnice vor realiza detonări în vederea mărunţirii mai multor stânci, care ulterior vor fi îndepărtate de pe calea de acces prin intermediul utilajelor din cadrul Primăriei Mânzăleşti şi Direcţiei Silvice Mânzăleşti.

În funcţie de caracteristicile zonei specialiştii pirotehnişti vor stabili numărul de detonări, cantităţile de substanţe explozive folosite, precum şi durata intervenţiei. Pe parcursul desfăşurării activităţilor în zonă, paza va fi asigurată permanent de către un echipaj din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.