Vrancea – Ansamblul Folcloric Țara Vrancei a marcat Centenarul Marii Uniri în Federația Rusă

Ambasada României la Moscova a marcat Centenarul Marii Uniri în Federația Rusă, printr-o recepție la Ambasada României la Moscova, la care au participat câteva sute de persoane. Membri ai corpului diplomatic, oficiali, oameni de cultură, artă, mass/media etc. din Rusia, cu toții au sărbătorit într-o atmosferă unică, românească, ce a fost creată de Ansamblul Folcloric Profesionist Țara Vrancei Focșani, invitat special de ambasadorul vrâncean Vasile Soare, în cadrul unui turneu de promovare a folclorului românesc prin mai multe orașe din Federația Rusă.

„Vom avea nu mai puțin de 9 concerte pe o rază de peste 1000 de km, până pe 16 decembrie, scopul fiind de a arăta rusilor România autentică, frumoasă, cu valorile ei culturale inestimabile, întrucât am realizat că pur și simplu țara noastră este insuficient sau nu este deloc cunoscută astăzi în Rusia. Vom prezenta în fiecare oraș, pe lângă muzică și dansuri din principalele zone folclorice ale României, și semnificația Centenarului Unirii Românilor de la 1918, dar și potențialul turistic al țării noastre“, a declarat Vasile Soare, Ambasadorul României în Federația Rusă.

Primul eveniment a avut loc la Ambasadă și a fost unul de excepție. Maria Murgoci, solistă și coordonatoare a Ansamblului Țara Vrancei, este inegalabilă prin determinarea cu care culege și promovează folclorul românesc în țară și în  străinătate, iar alături de cei 20 de membri ai ansamblului a oferit un spectacol extraordinar.

„Colegii din corpul diplomatic, dar și oficiali ruși au ținut să ne spună că, de departe, recepția noastră a fost originală și The Best printre cele ce se organizează la Moscova. Momente înălțătoare pentru noi, atmosferă pur românească, cum rar am trăit! Doresc să mulțumesc sincer Primăriei Focșani, singura instituție din țară care ne-a întins o mână în eforturile noastre de a promova Centenarul și România autentică în Federația Rusă într-un mod aparte și, sunt convins, eficient!“, a mai spus Excelența Sa, Vasile Soare, ambasadorul României în Federația Rusă.

Sursa: monitoruldevrancea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.