Proiect european pe turism la Galați

La 1 iunie 2018, județul Galați era cooptat într-un proiect multinațional ce își propunea redescoperirea, expunerea și exploatarea moștenirii evreiești ascunse din regiunea Dunării. Partenerii din cadrul proiectului sunt din Ungaria, Germania, Slovenia, Croația, Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, iar bugetul alocat este de 1.850.000 de euro. Din România sunt implicate două municipalități: Timișoara (chiar dacă o despart aproape 100 de km de fluviu) și Galațiul.

Echipa de proiect și membri ai grupului factorilor interesați au vizitat, pe 11 decembrie, Templul Meseriașilor, la invitația comunității evreiești din Galați, reprezentată de președintele Sorin Blumer și vicepreședintele Mihal Sincar.

Obiectivul principal al acestui proiect constă în descoperirea componentelor cu potențial turistic și cultural ale patrimoniului evreiesc comun al orașelor partenere, dezvoltarea unor soluții turistice contemporane, testarea lor în cadrul unor proiecte pilot locale și includerea în produse și servicii turistice transnaționale, se arată pe pagina de internet a Primăriei Galați.

Obiectivul proiectului îl reprezintă crearea unui inventar al portofoliilor de patrimoniu evreiesc local, combinat cu tradiții și stil de viață; bucătaria și rețetele locale, istoria și contribuția la dezvoltarea comunității locale, cu accent și pe artiști evrei faimoși la nivel local, oameni de știință, învățați și oameni de afaceri. Se dorește crearea de rute tematice cu elemente de patrimoniu evreiesc, dar și îmbunătățirea diversității culturale a regiunii Dunării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.