Buzău – Bustul realizat de Brâncuşi şi furat din cimitirul Dumbrava se întoarce la Buzău

În cadrul unui eveniment al artiştilor plastici din Buzău, primarul Constantin Toma a dezvăluit că a fost anunţat printr-o adresă a DIICOT că i se cere Poliţiei Capitalei să dea Muzeului Judeţean Buzău bustul lui Petre Stănescu, realizat de Constantin Brâncuşi, bust ce a fost furat în urmă cu 13 ani, acesta urmând a fi depus în Cimitirul Dumbrava, de unde a fost furat.

Piesa face parte din grupul statuar realizat de Brâncuşi în cimitirul Dumbrava, la începutul secolului trecut. Odată cu refacerea ansamblului realizat de Brâncuşi, autorităţile locale încep reamenajarea cimitirului Dumbrava din Buzău, cel mai vechi din municipiu. Acesta este un adevărat muzeu cu importante monumente funerare.

În cimitirul Dumbrava sunt o mulţime de monumente, pe care trebuie să le declarăm monumente istorice poate aşa nu vor mai dispărea. După ce am refăcut biserica şi Cimitirul Eroilor este cazul să ne ocupăm şi de Cimitirul Dumbrava. Trebuie să scoatem la lumină monumentele lăsate moştenire de personalităţile buzoiene. Vom pune plăcuţe pe toate monumentele din Buzău şi, cu ajutorul telefoanelor inteligente, vom fi direcţionaţi pe un site pentru a ne informa despre istoria şi valoarea lor, a declarat primarul Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.