Vrancea – Guvernul a alocat Primăriei Focșani suma de 1,827 milioane de lei, din fondul de rezervă

Ieri, 13 decembrie, Guvernul României a aprobat alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru unele unități administrativ-teritoriale.

Printre municipiile căreia i-au fost alocate fonduri financiare este și municipiul Focșani, care a primit, pentru echilibrarea bugetului local suma de 1,827 milioane de lei, din care un milion de lei pentru echilibrarea bugetului local și 827.000 de lei pentru finanțarea unor cheltuieli descentralizate la nivelul municipiului.

Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, nu a mai convocat Consiliul Local Municipal pentru aprobarea acestor sume și a emis dispoziții de majorare a bugetului general, astfel: s-a majorat bugetul Direcției de Asistență Socială cu suma de 827.000 de lei, din care 628.000 au fost folosiți pentru plata salariilor și 199.000 de lei pentru ajutoare sociale în numerar. Celălalt milion de lei a fost folosit astfel: 420.000 de lei pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și 580.000 de lei și i-a trecut Primăria Focșani în cont, pentru finanțarea iluminatului public.

În ședința de astăzi a Consiliului Local Focșani, consilierii municipali vor trebui să valideze aceste dispoziții ale primarului Misăilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.