Primarul a prezentat consilierilor proiectul “Iazul Morilor”

Studiul de fezabilitate pentru punerea în valoarea a Canalului Iazul Morilor de pe strada Frăsinet a fost aprobat, astăzi, la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal. Este încă un pas pentru reamenajarea zonei situate între hipermarketuri şi Biserica Sf. Ştefan. Înainte de votul de azi, arhitecţii implicaţi în proiect au făcut o prezentare a studiului.

Potrivit studiului de fezabilitate, pe o distanţă de 250 de metri, încadrată de spaţii verzi, vor fi amenajate un canal cu apă, locuri de joacă pentru copii, o zonă de promenadă, mai multe locuri de parcare, precum şi un muzeu.

Iazul va avea o adâncime maximă de 1,50 m şi va fi conectat la canalul de irigaţie lazul Morilor, printr-un sistem hidrotehnic ce îi va asigura admisia, respectiv evacuarea apei. Astfel, se va asigura o curgere permanentă a apei. Vegetaţia plantată în albie va fi specifică solurilor cu umiditate crescută, plante specifice zonei Buzăului, fiind disponibilă şi o zonă de repaos, o mini-cafenea.

După respectarea paşilor birocratici, Primăria va lansa licitaţia, iar lucrările vor demara imediat după desemnarea câştigătorului.

Valoarea investiţiei se ridică la peste 5,1 milioane de lei, sumă care va fi suportată din bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.