Sute de buzoieni s-au prins în Hora Unirii pentru a celebra momentul istoric de la 24 ianuarie 1859

Mica Unire a fost marcată, în această dimineață, la Muzeul Județean, printr-o serie de momente festive și tradiționala horă încinsă în jurul clădirii care găzduiește instituția de cultură.

Mica Unire a fost marcată și de buzoieni așa cum se cuvine. Curtea Muzeului Județean a devenit aproape neîncăpătoare pentru cele câteva sute de participanți la evenimentele organizate în această dimineață de Consiliul Județean Buzău, în colaborare cu Divizia 2 Infanterie Getica și cu Inspectoratul de Jandarmi Județean.

Profitând de vremea frumoasă de afară, buzoienii au început să sosească la muzeu cu câteva zeci de minute înainte de ora la care era anunțată începerea evenimentelor, dornici să prindă un loc cât mai bun pentru a asista la momentele puse în scenă.

Despre semnificația zilei de 24 ianuarie și depsre Mica Unire înfăptuită la această dată, în 1859, au vorbit președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, prefectul Carmen Ichim și comandantul Diviziei 2 Infanterie Getrica, generalul de brigadă Gheorghiță Vlad.

Alături de aceștia s-au aflat cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Adrian Petre și Romeo Lungu, preotul Mihail Milea, directorul Centrului de Cultură și Artă, Constantin Cățoi, și cel al Muzeului Județean, Daniel Costache, deputații social-democrați Dănuț Păle, Sebastian Radu și Sorin Lazăr, consilierul județean liberal Adrian Zoican, care au marat evenimentul alături de cei aproximativ 800 de buzoieni îmbrăcați în straie de sărbătoare, mulți în costume poulare, pentru a sărbători românește UNIREA ÎN CUGET ȘI SIMȚIRE, de care avem cu toții atâta nevoie, mai ales în aceste vremuri tulburi.

Citește mai mult aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.